Skip to main content

III.9.8.7. Cheesecake

👀 Rețetă: Cheesecake

Ingrediente:

Pentru blat:
800 g biscuiți (2 pachete de biscuiți digestivi fără zahăr de la Gullon), 150 g unt (unt vegan Alpinesse de la Meggle)

Pentru cremă:
500 g cremă mascarpone (2 cutii de cremă vegană 250 g de la Meggle), 100 g zahăr (stevie/sirop de arțar/zahăr din flori de cocos), 200 mL lapte (preferabil de cocos/tărâțe), 300 g fructe de pădure, 20 g gelatină, vanilie naturală.

Pentru decor:
300 g căpșuni.

Pentru jeleul de ornat:
300 g fructe de pădure, 100 mL apă minerală, 1 lingură zahăr, 20 g gelatină.


Mod de preparare:

Pentru blat:
Mixează biscuiții și amestecă-i cu untul topit. Pune acest amestec în tava cu inel și tasează bine (poți folosi fundul unui pahar). Pune tavă la frigider.


Pentru cremă:
Pune cele 20 g de gelatina în puțină apă și las-o 10 min să se hidrateze (umfle).Amestecă cu această gelatină toate ingredientele pentru cremă cu ajutorul unui mixer


Pentru decor: pune jumătăți de căpșune pe marginea tăvii de jur împrejurul ei, deasupra biscuiților tasați. Pune apoi crema peste biscuiți și dă-o la frigider.


Pentru jeleul de ornat:
Înmoaie cele 20 g de gelatină în 100 mL apă, timp de 10 min. După ce s-a înmuiat gelatina, adaug-o într-o crăticioară cu fructele de pădure mixate, puțin zahăr și încălzește amestecul până la primul clocot. Las-o să se răcească puțin și apoi pune-o deasupra cheesecake-ului. Pune-l din nou la frigider pentru întărirea gelului de ornare.

Pentru servirea tortului desfă inelul tăvii și taie-l cu un cuțit încălzit în apă caldă.