III.9.2.1. Plăcintă cu pastă de ton și sfeclă roșie
👀 Rețetă: Plăcintă cu pastă de ton și sfeclă roșie
Ingrediente:
Pentru aluatul de plăcintă:
Făină integrală de grâu, făină de orz (sau de mei), 1 gălbenuș de ou, 1 iaurt mic (apă carbogazoasă/lapte vegan), 1 cub de drojdie, 1 plic de praf de copt stins cu oțet de mere, 1 praf de sare, fulgi de drojdie inactivă, 80-100 g unt/unt vegan.
Pentru pasta de plăcintă:
Un tub de pastă de ton, 6-8 măsline fără sâmburi, o conservă de porumb dulce, o caserolă de baby spanac, 20 g migdale măcinate (orice nuciferă), unt după gust, condimente (sare, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric etc.).
Mod de preparare:
Aluatul de plăcintă:
- Amestecă toate ingredientele pentru plăcintă și adaugă amestecul de făinuri până când aluatul nu se mai lipește de mână.
- Pune aluatul obținut în folie stretch la frigider pentru 12-24 de ore.
- Întinde aluatul pe hârtie de copt în tava de cuptor.
Pasta de plăcintă:
- Pune toate ingredientele într-un bol și amestecă cu mixerul cu cuțit până se omogenizează.
- Peste aluatul de plăcintă întinde pasta uniform și dă la cuptor până se rumenește plăcinta.