III.9.4.1. Paste cu ciuperci și sos bechamel
👀 Rețetă: Paste cu ciuperci și sos bechamel
Ingrediente:
200 g spaghete (paste), o conservă de ciuperci, 1 L de lapte, 50 g unt, o ceapă tocată, sparanghel/broccoli fierte, fulgi de drojdie inactivă, condimente.
Mod de preparare:
- Pune pastele în apă sărată și clocotită și fierbe-le conform instrucțiunilor.
- Pune-le într-o strecurătoare și clătește-le sub un jet de apă rece pentru ca amidonul să devină rezistent (hrană pentru bacteriile din flora intestinală).
- Pentru sosul bechamel cu ciuperci fierbe laptele cu un praf de sare și adaugă ceapa tocată și ciupercile feliate. Când sunt fierte adaugă condimentele (cimbru, ierburi de Provence, praf de turmeric, amestec mediteranean etc.) și la sfârșit untul.
- Amestecă pe foc mic spaghetele cu sosul bechamel cu ciuperci până la încălzire.
- Se servesc calde. Pot fi asezonate cu brânză rasă/cașcaval ras și/sau cu buchețele de broccolii/sparanghel fierte.
- Servește pastele calde, preferabil la cină.