III.9.4.4. Tortilla cu ciuperci și leguminoase
👀 Rețetă: Tortilla cu ciuperci și leguminoase
Ingrediente:
Ciuperci tăiate felii, 1 ceapă tocată, un morcov ras, fasole japoneză (năut, lintea, soia), o conservă de porumb dulce, brânză rasă (opțional), 4 tortille (preferabil de făină integrală), cimbru/ierburi aromatice, praf de turmeric, ulei de avocado, sos de semințe (susan, arahide, migdale etc.).
În loc de leguminoase se pot adăuga broccoli/sparanghel/cartofi prăjiți sau fierți cubulețe etc.
Leguminoasele (fasole, năut, linte, soia) se hidratează peste noapte (8-12 h) și se fierb aproximativ o oră, în funcție de tipul fasolei (cea albă se fierbe chiar 2 h). Se încearcă cu o furculiță și dacă sunt fierte se sfărâmă ușor.
Mod de preparare:
- Fierbe leguminoasele (fasolea, năutul, lintea, soia) până devin moi.
- Într-o tigaie călește ceapa, morcovii, porumbul din conservă și ciupercile în ulei de avocado până devin moi. Adaugă supă sau apă pentru a nu se arde.
- Amestecă în tigaie legumele, leguminoasele și condimentele după gust.
- Înainte de servire pune o tortilla într-o tigaie și distribuie o parte din amestecul preparat. Poți adăuga brânză/cașcaval ras (opțional). După ce tortilla e ușor rumenită pe fund, răstoarn-o pe o farfurie întinsă și pliaz-o în două pentru a o mănca mai ușor.
- Repetă pentru celelalte foi de tortilla.
- Se servește caldă la prânz sau seara.