III.9.4.3. Cus-cus cu fasole japoneză
👀 Rețetă: Cus-cus cu fasole japoneză
Ingrediente:
Cus-cus, fasole japoneză, o ceapă, un morcov, sfeclă roșie, sos tomat/suc de roșii, ulei, fulgi de drojdie inactivă, condimente (sare, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric etc.).
Mod de preparare:
- Lasă la înmuiat peste noapte fasolea Azuki (sau Mung), spal-o în câteva ape și pune-o la fiert 30 de minute
- Separat pune apa la fiert pentru cus-cus și toarn-o peste cus-cus. Acoperă cu capac pentru 30 de minute.
- Pentru sosul bolognese călește ceapa tocată în puțin ulei, adăugă morcovul ras, apoi sfecla roșie rasă coaptă sau fiartă și sosul tomat (sucul de roșii). Adăugă din când în când apă sau supă de legume și spre final condimentele preferate.
- Amestecă fasolea fiartă cu cus-cus-ul și cu sosul bolognese.
- Se pune compoziția într-un vas yena sau într-o tavă și se coace la cuptor până se rumenește. Poți rade deasupra brânză sau cașcaval.