III.9.6.1. Dovlecei umpluți cu hrișcă
👀 Rețetă: Dovlecei umpluți cu hrișcă/mei/orz
Ingrediente:
6 dovlecei, 250 g hrișcă, 1 ceapă, 1 roșie mare, morcovi rași, albitură rasă, o felie de țelină rasă, 2 linguri ulei de masline, fulgi de drojdie inactivă, condimente (sare, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric etc.).
Mod de preparare:
- Spală dovleceii și taie-le vârful. Scobește interiorul cu o lingură și păstrează conținutul pentru a-l folosi la compoziție.
- Pune într-o tigaie uleiul de avocado, ceapa tocată, legumele rase, condimentele, interiorul dovleceilor și roșiile mărunțite și lasă la fiert la foc mic, până devin moi. Adaugă din când în când apă sau supă de legume.
- Lasă la hidratat (activat) hrișca în apă rece, timp de 3 ore. Fierbe separat hrișca (200 g de hrișcă în 400 ml de apă). După ce a fiert hrișca, scurge-o bine de surplusul de apă și adaug-o în tigaie, peste legumele sotate.
- Umple dovleceii cu amestecul obținut.
- Așază dovleceii într-o tavă cu apă și puțin ulei și coace-i timp de 30 de minute, la 180 °C.