III.9.5.5. Chifteluțe de legume cu fulgi de cereale și porumb
👀 Rețetă: Chifteluțe de legume cu fulgi de cereale și porumb
Ingrediente:
Legume (albitură, morcovi, ceapă, dovlecel, fenicul), fulgi de cereale (mei, hrișcă, grâu spelta etc.), o conservă de porumb dulce, ulei, fulgi de drojdie inactivă, condimente (sare, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, turmeric etc.), pesmet/făină.
Mod de preparare:
- După ce activezi fulgii de cereale în apă timp de câteva ore, îi pui în apă fiartă și îi fierbi 15 min, amestecând continuu. Îi lași la scurs într-o sită metalică.
- Într-o tigaie mai mare se călește ceapa tocată, albitura rasă (tocată mărunt), morcovii rași (tocați mărunt) în ulei și se adaugă tot timpul apă (supă de legume) până se înmoaie toate legumele. Apoi se adaugă dovlecelul ras și porumbul dulce. Se amestecă și se mai lasă pe foc până se înmoaie toate legumele și scade aproape toată supa.
- Se adaugă peste legumele călite fulgii de cereale, condimentele, fulgii de drojdie și se amestecă până la omogenizare. Dacă compoziția este prea moale se mai poate adăuga pesmet sau făină până se pot modela cu mâna chifteluțele.
- Chifteluțele se așază pe o tavă cu hârtie de copt și unsă cu ulei.
- Chifteluțele se coc la cuptor în tavă până se rumenesc pe ambele părți.