Skip to main content

III.9.5.2. Chifteluțe de leguminoase cu fulgi de tărâțe la cuptor

👀 Rețetă: Chifteluțe de leguminoase cu fulgi de tărâțe la cuptor

Ingrediente:
Leguminoase (linte/ năut/ soia/ fasole japoneză etc.), legume (morcovi, ceapă, dovlecel), ouă, fulgi de tărâțe fierți (sau amarant, quinoa, mei etc.), ulei, fulgi de drojdie inactivă, condimente (sare, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric etc.), pesmet în amestec cu făină.


Mod de preparare:

  • Fierbe lintea, după ce a stat la hidratare 8-10 h și las-o la scurs.
  • Într-o tigaie mai mare călește ceapa în ulei 3-4 min până se rumenește ușor.
  • Peste ceapa rumenită adaugă morcovul ras și dovlecelul ras și rumenește-le 10 minute, adăugând apă sau supă.
  • Adaugă peste aceste legume și lintea fiartă și mai rumenește amestecul încă 5 min.
  • Într-un bol mai mare amestecă legumele călite cu tărâțele fierte (sau amarant, quinoa, mei etc.), ouăle (veganii pot să nu adauge ouă), puțin pesmet fulgi de drojdie inactivă și condimente.
  • Din acest amestec modelează chifteluțe în făină integrală, și așază-le pe o tavă cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Dacă iese compoziția prea moale, mai poți adăuga pesmet în amestec până când le poți modela cu mâna sau cu lingura.
  • Coace chifteluțele la cuptor în tavă până se rumenesc ușor pe ambele părți.