III.9.8.1. Prăjitură de mei cu fructe de pădure
👀 Rețetă: Prăjitură de mei cu fructe de pădure
Ingrediente:
Fructe de pădure (dovleac + mere), gelatină, agar-agar, mei, lapte vegan, drojdie inactivă, ulei/unt, fulgi de cocos. Pentru copiii mai mari de 2 ani poți adăuga sirop de agave/ sirop de fructe/gem de fructe.
Mod de preparare:
- Lasă meiul (o cană) la hidratat 4-6 h și apoi se adaugă în 500 mL lapte de tărâțe fiert. Fierbe-l la foc mediu timp de 30 min, amestecând continuu. După fierbere adaugă o lingură de drojdie inactivă și un praf de sare. Opțional poți adăuga și cremă de brânză vegană (de la Meggle).
- Blenduiește fructele (o caserolă de afine + o caserolă de zmeură + o caserol ă de căpșuni) până obții o pastă.
- Pune pasta de fructe într-o oală și adaugă o lingură de agar-agar, o lingură de gelatină înmuiată. Pentru copiii mai mari de 2 ani poți adăuga și zahăr (de cocos sau stevie sau sirop de agave). Adu amestecul până la fierbere.
- Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei sau unt, pune un strat de mei, apoi un strat de pastă de fructe, iarăși un strat de mei și la final pasta de fructe.
- Presară cu fulgi de cocos și pune-o la cuptor pentru 30-40 min, la foc mediu.
- După răcire, pune prăjitura pe un platou. O poți felia cu un cuțit. Poți servi fiecare felie stropită cu sirop sau un gem mai zemos.