III.9.8.2. Clătite cu tapioca
👀 Rețetă: Clătite cu tapioca
Ingrediente:
Făină de tapioca, făină de hrișcă, făină de orz, lapte vegan (apă carbogazoasă), 1 ou (sau numai gălbenuș pentru cei cu laergie la albuș), praf de sare, esență de vanilie naturală, un praf de scorțișoară.
Mod de preparare:
- Amestecă făinurile în orice proporție (mai puțină făină de hrișcă, care este mai amară), se adaugă oul (gălbenușul), praful de sare, esența de vanilie naturală și praful de scorțișoară.
- Adaugă în centrul amestecului, încetul cu încetul, laptele (apa carbogazoasă), amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Compoziția obținută trebuie să fie de consistența unei smântâni mai groase.
- Unge tigaia de clătite cu puțin ulei și când începe să sfârâie adaugă cu polonicul compoziția. Rumenește clătita pe ambele părți. Răstoarnă clătita pe o farfurie și repetă operațiunea până la terminarea compoziției.
- Poți umple clătitele cu fructe coapte pisate cu furculița (banane, căpșune, zmeură, afine, caise, piersici etc.) sau cu diferite gemuri sau siropuri (arțar).