III.9.8.14. Tartă cu vișine și mere
👀 Rețetă: Tartă cu vișine și mere
Ingrediente:
350 g amestec de făinuri (150 g făină de grâu integrală cu 100 g făină de sorg, cu 100 g făină albă), 130 g unt vegan, 1 gălbenuș de ou, fructe (500 g vișine, 300 g mere rase, 50 g zmeură), vanilie naturală, praf de copt stins în oțet de mere, 50 g zahăr opțional (stevie/sirop de arțar/zahăr din flori de cocos/zahăr brun), 20 g fulgi de drojdie inactivă, praf de sare, 1-2 plicuri de zahăr cu scorțișoară.
Mod de preparare:
- Amestecă toate ingredientele pentru tartă și adaugă amestecul de făinuri până când aluatul nu se mai lipește de mână și devine sfărâmicios.
- Pune în folie strech la frigider pentru 30-40 min.
- Unge cu ulei sau unt tava de tartă și pune 2/3 din aluat. Netezește-l și ridică-l pe marginea tăvii cam 1 cm.
- Amestecă fructele cu 1-2 pliculețe de zahăr cu scorțișoară (opțional) pe foc mic, timp de 15-20 min pentru a obține umplutura pentru tartă. La sfârșit adaugă zeama de la o lămâie.
- Adaugă peste aluatul din tavă umplutura de fructe și apoi pune peste pasta de fructe restul de aluat, fărâmițându-l cu mâna.
- Pune tarta în cuptorul preîncălzit și coace-o la 180 °C, timp de 25-35 min. Ai grijă să nu o treci din copt pentru că se amărăște.
- Taie tarta după ce s-a răcit puțin și, opțional, poți să o pudrezi cu zahăr vanilat.
