Skip to main content

III.9.3.1. Budincă de mei cu conopidă

👀 Rețetă: Budincă de mei cu conopidă

Ingrediente:
Conopidă/broccoli, morcovi, ceapă, albitură, fenicul, dovlecel, 1-2 ouă, fulgi de drojdie inactivă, mei, ulei, condimente (sare, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric etc.).

Boabele de mei se hidratează 4-6 ore pentru a reduce cantitatea de antinutrienți. Fierberea boabelor se face în raport 1:3 mei:apă (de exemplu, o cană de mei la 3 căni de apă), aproximativ 30 de minute.
Fulgii de drojdie inactivă au un aport mare de proteine, fibre, fier, potasiu, calciu, vitamine B12, B2, B3 și B6. Se pot adăuga în paste, legume, supe și ciorbe, diferite sosuri, humus, smoothie-uri etc.


Mod de preparare:

  • Pune meiul în apă fiartă timp de 30 de min, amestecând continuu pentru a nu se prinde de oală. Acoperă cu capac oala în care ai fiert meiul.
  • Fierbe legumele tocate : mai întâi pune ceapa, țelina, păstârnacul, morcovul și după ce sunt aproape moi, adaugă feniculul și dovlecelul. Pentru copiii mai mari de un an poți pune un praf de sare sau Fuchs mirodenia bio (bază pentru mâncăruri). Legumele pot fi înăbușite și în tigaie cu puțin ulei și apă (supă de legume).
  • Amestecă meiul cu legumele fierte și scurse, cu 1-2 ouă (opțional), puțin ulei, condimente după gust, fulgi de drojdie inactivă, praf de turmeric etc.
  • Pune compoziția într-un vas Yena sau într-o tavă și coace la cuptor până se rumenește. Poți rade deasupra budincii brânză sau cașcaval, înainte de a o pune la cuptor.
  • Budinca o poți servi caldă, atât la prânz, cât și la cină, simplă sau cu carne.