III.9.8.8. Batoane cu fructe
👀 Rețetă: Batoane cu fructe
Ingrediente:
Fulgi de orz (grâu spelt/ovăz sau amestec din toți trei), orez alb (opțional), fructe mixate (vișine cu piersici/papaya cu afine/mango/ananas), fulgi de nucă de cocos, esență de vanilie naturală, praf de sare, 1 linguriță de inulină de agave (opțional), praf de drojdie inactivă, o lingură de unt vegan.
Mod de preparare:
- Pune la hidratat în apă fulgii cu orezul timp de 3-4 h. Spală în sită amestecul și adaugă-l în apă fiartă.
- Fierbe acest amestec cu puțin praf de sare până obții un terci vâscos.
- După ce se răcește puțin terciul, adaugă în el celelalte ingrediente și amestecă-le până se omogenizează. Dacă terciul este prea moale și nu îl poți modela, mai adaugă fulgi de nucă de cocos.
- Cu o lingură modelează din acest amestec batoane pe care le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-le până se rumenesc ușor pe ambele părți.