III.9.8.6. Brioșe
👀 Rețetă: Brioșe
Ingrediente:
Făină de grâu integrală (de orz), fulgi de cocos, cacao (carob pentru copiii mai mici de 2 ani), fructe mixate (zmeură, afine, căpșuni, caise, piersici sau amestec de fructe), vanilie naturală, praf de copt stins în oțet de mere, lapte vegan (de tărâțe/de cocos) sau apă carbogazoasă, zahăr opțional (stevie/sirop de arțar/ zahăr din flori de cocos), fulgi de drojdie inactivă, 2 ouă (opțional), praf de sare, migdale măcinate (opțional).
Mod de preparare:
- Într-un castron mai mare pune făina. În mijloc pune celelalte ingrediente și amestecă până obții un aluat de consistența unei smântâni mai groase. Dacă e prea moale, mai adaugă făină. Dacă e prea vârtos, adaugă apă carbogazoasă sau lapte.
- Cu o lingură pune aluatul în formele de brioșe tapetate cu hârtie de copt specială de brioșe.
- Coace la cuptor timp de 30-40 min până când se rumenesc. Poți încerca cu o scobitoare dacă sunt gata coapte. Dacă scobitoarea scoasă din brioșă nu are aluat pe ea, înseamnă că sunt coapte brioșele.
- Poți să le servești la micul dejun cu un pahar de lapte sau ca gustare sau felul doi la cină.