III.9.8.12. Prăjitură cu fructe exotice
👀 Rețetă: Prăjitură cu fructe exotice
Ingrediente:
Făină de grâu integrală în amestec cu făină de sorg, unt vegan, 2 gălbenușuri, fructe exotice (papaya, mango și ananas), vanilie naturală, praf de copt stins în oțet de mere, o cană de lapte vegan (de tărâțe/de cocos) sau apă carbogazoasă, zahăr opțional (stevie/sirop de arțar/ zahăr din flori de cocos), fulgi de drojdie inactivă, praf de sare, două linguri de unt vegan.
🔦 Observație
Pentru copiii fără alergii se poate face prăjitura cu un amestec de făină albă cu făină de sorg, zahăr de flori de cocos și 2-3 ouă întregi și celelalte ingrediente de mai sus. Aceasta crește mult mai bine chiar și în tavă mare.
Mod de preparare:
- Într-un castron pune untul cu zahărul (opțional), gălbenușurile, vanilia, praful de copt stins în oțet de mere, o cană de lapte sau de apă carbogazoasă, fulgii de drojdie inactivă și un praf de sare.
- Amestecă ingredientele cu un tel sau mixer.
- Adaugă făina până obții un aluat de consistența unei smântâni mai groase. Dacă e prea moale, mai adaugă făină. Dacă e prea vârtos, adaugă apă carbogazoasă sau lapte.
- Eu am pus fructele pe fundul tăvii și am turnat aluatul deasupra, dar a ieșit cam crudă la mijloc și a trebuit să feliez checul și să mai pun la cuptor feliile.
- Cel mai bine pune fructele pe fundul unor forme mai mici (gen budincuțe sau brioșe) și apoi umple formele cu aluatul pregătit.
- Coace la cuptor timp de 30-40 min până când se rumenește. Poți încerca cu o scobitoare dacă aluatul este copt. Dacă scobitoarea scoasă din prăjitură nu are aluat pe ea, înseamnă că este coaptă și poți opri cuptorul. Las-o să se răcească puțin în cuptor ca să nu se încruzească.
- Răstoarnă prăjitura pe o tavă pentru ca fructele să fie la suprafață.
Înainte de a întoarce tava
După ce am întors tava
Vedere în secțiune