III.9.7.1. Supă cremă de linte cu quinoa
👀 Rețetă: Supă cremă de linte cu quinoa/amarant
Ingrediente:
Linte, quinoa/amarant, morcovi, cartofi, păstârnac, dovlecei, fenicul, sare, turmeric, piper, plante aromatice, fulgi de drojdie inactivă, pătrunjel tocat.
Mod de preparare:
- Lasă lintea la hidratat timp de 8-12 ore se pune într-o oală cu apă și fierbe-o timp de 20 de minute, apoi adaugă legumele și fierbe-le până devin fragede.
- Strecoară supa, dar păstrează apa în care au fiert legumele.
- Lasă la hidratat quinoa 6 h și apoi fierbe-o timp de 20-30 min.
- Amestecă legumele cu quinoa fiartă (puțin răcite) și blenduiește-le.
- Adaugă apa în care au fiert legumele, sarea, turmericul, piperul și fulgii de drojdie inactivă.
- Servește supa caldă asezonată cu pătrunjel tocat.