III.9.6.2. Dovlecei umpluți cu năut, quinoa și legume
👀 Rețetă: Dovlecei umpluți cu năut, quinoa și legume
Ingrediente:
6 dovlecei, 100-150 g năut, 1 ceapă, 1-2 morcovi rași, 1 albitură rasă, ulei, 100 g quinoa, fulgi de drojdie inactivă, condimente.
Mod de preparare:
- Lasă peste noapte la activat năutul. Apoi clătește-l de câteva ori în apă rece și pune-l în apă fiartă la foc mediu. Fierbe-l până devine moale.
- Spală dovleceii și taie-le vârful. Scobește interiorul cu o lingură. Poți păstra conținutul pentru a-l folosi la compoziție.
- Pune într-o tigaie uleiul de avocado, ceapa tocată, legumele rase, condimentele, interiorul dovleceilor și lasă la fiert la foc mic, până devin moi. Adaugă din când în când apă sau supă de legume.
- Lasă la hidratat (activat) quinoa în apă rece, timp de 3 ore. Fierbe separat quinoa (100 g de hrișcă în 200 ml de apă). După ce a fiert quinoa, scurge-o bine de surplusul de apă și adaug-o în tigaie, peste legumele sotate. Adaugă și năutul fiert.
- Umple dovleceii cu amestecul obținut.
- Așază dovleceii într-o tavă cu apă și puțin ulei și coace-i timp de 30 de minute, la 180 °C.