III.9.3.7. Ghiveci de legume cu ciuperci
👀 Rețetă: Ghiveci de legume cu ciuperci
Ingrediente:
Albitură (păstârnac, pătrunjel), morcovi, ceapă verde/praz, cartofi dulci, ciuperci, 1 dovlecel, vinete coapte, 1 lingură de ulei, fulgi de drojdie inactivă, condimente (sare/ bază pentru mâncăruri de la Fuchs, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric etc.).
Mod de preparare:
- Mai întâi pune în apă fiartă legumele mai tari (ceapa, albitura, cartoful dulce și morcovii) și apoi celelalte legume (ciupercile, dovlecelul și vinetele coapte).
- Fierbe legumele până devin moi și adaugă condimentele, uleiul și fulgii de drojdie inactivă.
- Poți să servești ghiveciul așa sau poți să îl rumenești, într-un vas yena, la cuptor.