III.9.3.4. Budincă din fulgi de ovăz, spanac și vinete
👀 Rețetă: Budincă din fulgi de ovăz, spanac și vinete
Ingrediente:
200 g spanac/baby spanac, 1 morcov, 1 ceapă verde/praz, 1 dovlecel, vinete coapte, 1-2 ouă, fulgi de ovăz fierți, ulei, fulgi de drojdie inactivă, condimente (sare, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric etc.).
Mod de preparare:
- Fierbe fulgii de ovăz în apă fiartă după ce au fost activați în apă rece câteva ore și acoperă-i apoi cu un capac.
- Fierbe legumele până devin moi și lasă-le la scurs.
- Amestecă cerealele cu legumele fierte, cu vinetele copte, cu ouă, fulgi de drojdie inactivă, ulei, condimente după gust.
- Pune compoziția într-un vas yena sau într-o tavă și coace-o la cuptor până se rumenește. Poți rade deasupra budincii brânză sau cașcaval.
- Budinca se poate servi caldă, atât la prânz, cât și la cină, simplă sau cu carne.