III.9.5.4. Chifteluțe de curcan la cuptor
👀 Rețetă: Chifteluțe de curcan la cuptor
Ingrediente:
1 kg carne de curcan/pui preparată (fiartă/la cuptor), 1 morcov, 3 cepe, 4 dovlecei, 2 ouă, ulei, pătrunjel, mărar, condimente (sare, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric etc.), pesmet în amestec cu făină.
Mod de preparare:
- Prepară carnea la cuptor sau fierbe-o.
- Toacă la mașina de tocat toate ingredientele.
- Amestecă carnea și legumele tocate cu 2 ouă (veganii pot să nu adauge ouă sau pot pune numai gălbenușurile) și condimente.
- Din acest amestec modelează chifteluțe pe care le tăvălești apoi într-un amestec de făină cu pesmet.
- Așază chifteluțele într-o tavă unsă cu ulei. Dacă iese compoziția prea moale, mai poți adăuga pesmet în amestec până când le poți modela cu mâna sau cu lingura.
- Chifteluțele se coc la cuptor la foc mediu până se rumenesc pe ambele părți (la cuptorul meu a durat cam o oră).