III.9.5.3. Chifteluțe de legume cu ton la cuptor
👀 Rețetă: Chifteluțe de legume cu ton la cuptor
Ingrediente:
Legume (conopidă/broccoli, morcovi, ceapă, dovlecel, cartofi), 1-2 ouă, un tub de pastă de ton (o conservă de ton), ulei, fulgi de drojdie inactivă, condimente (sare, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence etc.), pesmet în amestec cu făină
Mod de preparare:
- Fierbe toate legumele și lasă-le la scurs.
- Într-un bol mai mare amestecă legumele cu pasta de ton, ouăle (veganii pot să nu adauge ouă), puțin pesmet și condimente.
- Din acest amestec modelează chifteluțe în făină integrală, și așază-le pe o tavă cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Dacă iese compoziția prea moale, mai poți adăuga pesmet în amestec până când le poți modela cu mâna sau cu lingura.
- Coace chifteluțele la cuptor în tavă până se rumenesc ușor pe ambele părți.