Skip to main content

III.9.4.2. Paste cu ciuperci și sos de roșii

👀 Rețetă: Paste cu ciuperci și sos de roșii

Ingrediente:
200 g spaghete (paste), ciuperci proaspete (sau o conservă de ciuperci), sos de roșii, sfeclă roșie fiartă sau coaptă, porumb dulce, 50 g unt/1 lingură de ulei, fulgi de drojdie inactivă, condimente (cimbru, ierburi de Provence, praf de turmeric, amestec mediteranean etc.).


Mod de preparare:

  • Pune spaghetele în apă puțin sărată și clocotită și se fierb conform instrucțiunilor.
  • Pune într-o strecurătoare și se clătesc sub un jet de apă rece pentru ca amidonul să devină rezistent (hrană pentru bacteriile din flora intestinală).
  • Fierbe în apă ceapa tocată și ciupercile feliate. Când ciupercile sunt fierte se adaugă condimentele (cimbru, ierburi de Provence, un praf de turmeric, amestec mediteranean etc.), sosul de roșii și la sfârșit untul/uleiul. Se adaugă sfecla rasă.
  • Amestecă pe foc mic spaghetele cu sosul de ciuperci și roșii până la încălzire. Se servesc calde. Se poate rade brânză sau cașcaval deasupra.
  • Servește pastele calde, atât la prânz, cât și la cină, simplă sau cu carne.