III.9.3.8. Musaca de legume cu carne
👀 Rețetă: Musaca de legume cu carne
Ingrediente:
1 kg de carne tocată (pui/curcan/porc), 1 păstârnac, 1 pătrunjel rădăcină, 2 morcovi, 5 fire de ceapă verde/praz, 5 cartofi albi/dulci, 2 dovlecei, 2 linguri de ulei de avocado, fulgi de drojdie inactivă, condimente (sare/ bază pentru mâncăruri de la Fuchs, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric etc.).
Mod de preparare:
- Pune în ulei la înăbușit ceapa tocată, carnea tocată, legumele mai tari tăiate cubulețe sau rase (păstârnacul, pătrunjelul și morcovii) și apoi celelalte legume (cartofii cubulețe, dovlecelul ras). Adaugă tot timpul apă/supă și condimentele până se frăgezesc. La sfârșit poți adăuga fulgii de drojdie inactivă.
- Poți să servești musacaua așa sau poți să o rumenești, într-un vas yena, la cuptor.
